EMRE Salı Ocak 06 2009, 20:34
Yasadıgınız ilginc bir anıyı anlatınız.
Bir gün köyden Istanbula geliyordum.Sag salim Istanbula varmıstık.Otobüsten indim,baktım karsıda simitci...Gevrekte gevrek simit diye bagırıyor.Tabi benim de karnım acıkmıstı.Elimi karnıma attım bir de baktım gurulduyor.Elimi cebime attım bir de baktım cüzdanim yok eee!...Otobüste cüzdanımı carpmıslar.Ben simitciye dedimki ya kardes otobüste beni carpmıslar,bedavaya bana bir simit ver gevrek olsun.Simitci bana dediki ben senin gibi yalancıları cok gördüm beni kandıramazsın.
Aksam oluyordu.Ne cebimde bir kurus ne de bir yakınımın adresi var.Bir otele gitsem parayla,lokantaya gitsem parayla,trene binip geri köye gitsem bilet parası...Bir kenara kıvrılıp geceyi gecirdim.Sabah olmus,karnım ac,midem bir yerde bir sey görse hemen bana al,bana al diyor.Bende para yok neyle alayım diyorum.
Günlerden cumaydı.Cuma namazı okunuyordu.Hemen aklıma bir sey geldi.Hemen camiye kostum,imam efendiye derdimi anlattım,böyle böyle dedim.Haci imam efendi,namazı kılalım bir caresine bakarız dedi.Iyi,iyi olur dedim.Namazı kıldık cemaat toplandı,ayakkabılarını giydi gitti.Ben hocaya dedimki hocam para topladınızmı.Hoca,eve gidelim bir güzel karnımızı doyuralım dedi.Hoca dediki bir zengin ölmüs, onun tabutunu getirecekler ona bekcilik yap dedi.
Hoca imam efendi tabutu bırakıp gitti,kapıyıda kilitledi.Camlar demirli bir olay olsa kacamam.Tabutun basında bekledim.Bir oraya bir buraya gidip holta filan attım.Birden TIRAAK diye bir ses geldi.Dönüp baktım bir sey yok.Sonra TRAAK!diye ses yine geldi.Bir baktım ölü tabuttan kalkıyor.Beni camide kovalamaya basladı.Sonra minareye cıktım,minareden asagı atladım.
Birden uyandım baktımki yataktan düsmüsüm.
Haydar/ Ortaokul-1